”Jag gillar att prova nya saker” Anders Brandt reportage

”Jag gillar att prova nya grejer” säger Anders Brandt när han berättar att han passerat över 30 nyköpta JCB maskiner, flertalet Giant lastare, en Yanmar traktor och en JCB Fastrac. Historien börjar kring år 1999-2000. Anders Brandt köpte sin första lastmaskin och körde en hel del tillsammans med sin far. Kring 2008 startade han Anders Brandts Entreprenad AB och idag sitter han tillsammans med 40 anställda och flertalet maskiner i sitt bolag.

Anders Brandt framför sin JCB 407 tillsammans med hunden Boss. 

Grundidén att kombinera lantbruk med entreprenadmaskiner finns med än idag och kunder kan hyra mängder med maskiner, både med och utan förare. ”Vi har rätt så många olika ben” säger Anders när han berättar att företaget utöver sitt engagemang i entreprenad branschen även är verksamma inom miljö och återvinningsstationer. Anders Brandts Entreprenad AB arbetar även med export av produkterna, ”hela världen är våra kunder”.

På gården står omkring 20 maskiner från Agro Maskiner. Första inköpet var en Pallax vedprocessor och efter hand började utökningen med grävare. 2021 köptes en JCB 413, en kombinationsmaskin som används till lantbruk, snöröjning och entreprenadarbeten. Anders beskriver den som snabb och bra. ”Den är jättebra, den går lite fortare än vad de gjorde förr och det tycker vi om!”. 

Verkstaden är jättebra, nästan för bra.

Agro Maskiner Billesholm ligger endast ett stenkast från Anders i Ausås, något han uttrycker glädje över. ”Det har varit bra geografiskt för oss och vi får jättebra service”. I verkstaden har Anders fått hjälp med nya och gamla maskiner som servats. Han har även fått hjälp med inbyte när det är dags att uppgradera. ”Det är värt mycket för min del, att om något någonsin stannar så ska det igång fort”. 

Vi tackar Anders Brandt för kaffet och tiden och önskar ett stort lycka till med snöröjningen!