”Agro Maskiner hade maskinen som passar mig”
Kundreportage med Stefan Andersson

Omringad av grönska och gräs står Stefan Anderssons Giant G5000 på kogården i Kvidinge. ”Den står aldrig stilla, den jobbar 365 dagar om året.” Berättar Stefan när han pratar om sin
huvudmaskin G5000.

Stefan satte sina första steg på gården som 3 åring och har nu drivit den i 60 år. Med lite hjälp av en timanställd får han vardagen att gå runt. På gården har han totalt 230 djur att försörja, 105 mjölkkor och resterande ungdjur och rekryteringsdjur. 2018 kom Giant G5000 in i bilden, något som var oväntat enligt Stefan.

”Jag drog mig länge, jag gillar inte hjullastare. Men så pratade jag med Agro Maskiner och ni hade maskinen som passade mig”.

Vad använder du din Giant G5000 till? ”Den används till balhantering, gödslar ut, hanterar pallar, sätter upp staket. Den används till allt. Man klarar sig inte utan den.” Stefan berättar hur han slipper all handarbete och uppskattar hur smidig maskinen är. ”Man kommer in överallt med den”.

När vi frågar Stefan varför det blev en Giant får vi svaret att den passade honom bäst. Den är väldigt stark att lyfta med och smidig att använda. Varje dag på gården är noga planerad för att se till så djuren mår bra och gården rullar på.

Det kräver en maskin som är hållbar och stark som en oxe för att hantera alla olika slags jobb. Man slipper alla tunga jobb och kan lita på maskinen i stället. Stefan berättar att hans Giant G5000 i stort sett gått perfekt. ”Den gör det den ska och gör det väldigt bra.”

Utöver sin G5000 har Stefan även en T5.120 som han införskaffade sig under våren 2023 hos Agro Maskiner. Totalt sett har han haft 3 stycken New Holland traktorer. Tillsammans med sin T5.120 och pålitliga G5000 har Stefan allt som krävs för att låta gården fortsätta växa.

Vi tackar Stefan för hans tid och önskar honom ett fortsatt lycka till!